Hart voor Den Haag organiseert op 27 december, in samenwerking met Zalencentrum Opera, een kerstdiner voor minder bedeelde en eenzame ouderen in onze stad. Vorig jaar was de eerste editie en deze was een groot succes. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad wil dit kerstdiner jaarlijks blijven organiseren.

Verschillende hulporganisaties, waaronder de Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD) en OpenJeHart, zijn benaderd door Hart voor Den Haag om mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een fantastisch kerstdiner aan te bieden. Zij dragen zorg voor honderden gasten, maar mensen konden zich ook rechtstreeks bij de partij aanmelden. Dit heeft in totaal geleid tot maar liefst 700 aanmeldingen en hiermee zit de zaal tot de nok toe vol. Vorig jaar waren er 250 bezoekers en dit kwam grofweg overeen met het aantal aanmeldingen destijds. Voor dit jaar kunnen mensen zich niet meer aanmelden voor het kerstdiner, gezien de reeds grote animo.

Tijdens de avond zelf op ‘Derde Kerstdag’ zal de fractie de mensen bedienen van een hapje en drankje. Onder het genot van de maaltijd kunnen de gasten genieten van urenlang live entertainment. Een groot aantal artiesten heeft de medewerking al toegezegd: Rein Mercha, Guido van Zuthphen, Wesley Broens, Jordy Carrero, Leon van Delft, Dj Dominique Base, Feestdj Marcel Bosman, Romano Mirando & La Sonrisa, Marc Lapré, Samentha Olierook en Jan Schneider.