Bij bewoners van het nieuwbouwcomplex op het voormalige Norfolkterrein is onduidelijkheid ontstaan over de mogelijke aanleg van een tramtracé voor hun deur. Tijdens de coalitieonderhandelingen van het huidige gemeentebestuur is afgesproken om een voorgenomen tramlijn niet over de Westduinweg te laten rijden, waardoor het tracé over de Houtrustweg ook is komen te vervallen.

In plaats van deze tram is de  E-bus lijn 28 gekomen, die van het Norfolk terrein naar het Centraal station rijdt. Het tramtracé op de Houtrustweg staat echter nog gewoon op plantekeningen bij de herinrichting van de Houtrustweg van de gemeente en er is aan bewoners verteld dat de reservering voor dit tramtracé gewoon in stand blijft.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos raadslid René Oudshoorn “Ik werd hierover door bewoners van het nieuwbouwcomplex op het Norfolkterrein benaderd. Deze stelden een aantal aanpassingen voor op de Houtrustweg, zoals het verplaatsen van de voetbalkooi en een doorsteek naar de Gruttostraat, maar deze bleken niet mogelijk vanwege de reservering van de grond voor het tramtracé.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is altijd tegen dit tramtracé geweest, we hebben zelfs actie gevoerd tegen de aanleg op de Westduinweg. We waren blij dat we in de coalitieonderhandelingen dit van tafel hebben kunnen krijgen, maar nu blijkt er toch gewoon grond voor dit tracé te zijn gereserveerd! Ik wil van dit stadsbestuur weten hoe dit zit, de bewoners zitten al helemaal niet te wachten op een tram vlak voor hun voordeur maar zitten wel jaren in onzekerheid hier over, bovendien leent de smalle Houtrustweg zich niet voor een tramtracé en deze overbodige reservering lijkt mij op politiek voorsorteren.

Raadslid Jelle Meinesz vult aan: “Wat mij betreft kan dit plan van tafel en kan de grond goed worden gebruikt voor betere aanpassingen op de toch al zo drukke Houtrustweg. Of wellicht kunnen er parkeerplaatsen worden aangelegd?”.

Lees hier onze schriftelijke vragen