Raadslid Ralf Sluijs: “Totaal verkeerd signaal en een verzekering had soelaas kunnen bieden”

De tienduizend deelnemers van de afgelaste Scheveningen Light Walk krijgen hun geld niet terug. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is ‘not amused’.

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad stelt raadsvragen aan het stadsbestuur. Raadslid Ralf Sluijs: “Het is in de eerste plaats voor de organisatie en alle deelnemers buitengewoon vervelend dat dit mooie evenement niet doorgaat. We snappen dat het weer te slecht is en dat veiligheid boven alles gaat! Het feit echter dat de deelnemers hun ingelegde geld niet terugkrijgen vinden wij onverteerbaar en niet uit te leggen. We hebben het over een bedrag van € 22,50 of meer! Dit zijn forse bedragen en ik snap goed dat mensen daar boos over zijn”.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil weten of organisaties normaliter wel een verzekering afsluiten om dit soort situaties te voorkomen. “Grote evenementen hebben vaker te maken met overmacht en een goede verzekering biedt dan soelaas. Ik wil graag weten hoe het hier in Den Haag geregeld is. Ook willen wij dat de organisatie in gesprek gaat met de gemeente om dit in de toekomst te voorkomen”, zegt Sluijs.

Lees hier onze schriftelijke vragen