Raadslid Ralf Sluijs: “In januari al aan de bel getrokken, maar kennelijk tevergeefs!”

De strandtenthouders die vandaag op het strand aan de vandaag geopende Noordboulevard zouden moeten gaan opbouwen doen dat niet. Dat schrijft AD Haagsche Courant. “Het heeft totaal geen zin om hier op te bouwen. We gaan hier geen bezoekers trekken”, zegt Peter Ludovici, eigenaar van ‘Werelds’. Hart voor Den Haag/Groep de Mos is niet blij met de gang van zaken en stelt raadsvragen aan het stadsbestuur over de vertraging.

Verloren seizoen

“In januari van dit jaar trokken we al aan bel omdat het deze kant op leek te gaan. Ondernemers hoefden zich geen zorgen te maken en 15 mei zou alles op de boulevard weer gereed zijn was het antwoord destijds. Nou, dat is kennelijk niet gelukt want er is geen stromend water en een grote bouwput”, zegt raadslid Ralf Sluijs.

De datum van vandaag was cruciaal om een lucratief seizoen te kunnen draaien. Na lange onderhandelingen met de gemeente over bouwverplichtingen en compensatie is er op het laatste moment een compromis bereikt. Hommerson, de vastgoedeigenaar, die nog niet klaar is met bouwen van winkels, heeft toegezegd de pacht te betalen van de strandtenthouders die zij weer verplicht zijn aan de gemeente. “Het kost de ondernemers dus gelukkig geen pacht maar er wordt ook geen euro verdient. Het is een verloren seizoen voor de uitbaters en daar zijn we niet blij mee”, zegt Sluijs. De partij hamert erop dat de strandtenthouders zo min mogelijk nadeel, onzekerheid en onduidelijkheid mogen ondervinden van deze situatie. “Ze hebben onderhand wel genoeg gedonder gehad. Het wordt nu tijd om gewoon te leveren en ze te laten doen waar ze goed in zijn, ondernemen”, zegt het raadslid.

Lees hier onze schriftelijke vragen