Nino Davituliani: “Bewoners maken zich terecht zorgen over de toenemende onveiligheid.”

Bewoners rond de Schimmelweg willen dat de gemeente in actie komt voor de veiligheid. In een brief aan de gemeenteraad stelt de Bewonersorganisatie Spoorwijk dat er al langer sprake is van problemen, aan de rand van de wijk. Zo blijkt vandaag uit berichtgeving van AD Haagsche Courant. Directe aanleiding voor de brief is de schietpartij op 17 mei, pal naast een speelplaats op het Ledeganckplein. Diezelfde dag raakte even verderop een bewoner gewond na een worsteling met drie inbrekers.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos deelt de zorgen en wil dat het stadsbestuur in gesprek gaat met de bewonersorganisatie over de veiligheid in hun buurt.

Raadslid Nino Davituliani stelt raadsvragen en wil onder meer weten door middel van welke concrete maatregelen het stadsbestuur voornemens is de veiligheid in de wijk te verbeteren en de veelvoorkomende criminaliteit wil bestrijden:  “Het stadsbestuur moet snel met een duidelijk plan komen en de criminaliteit in Spoorwijk effectief bestrijden. Bewoners maken zich terecht zorgen over de toenemende onveiligheid. Terwijl het een mooie wijk is! Hoog tijd dus dat het stadsbestuur om tafel gaat met deze wijkbewoners om meer inzicht te krijgen in hun zorgen en verwachtingen en vervolgens ook met oplossingen te komen die werken!”

Lees hier onze schriftelijke vragen