Raadsleden Zeller & Roopram: “Zwemmen is voor deze groep ouderen zeer belangrijk. Dit doen ze al jarenlang, twee keer per week”

Zwembad het Zuiderpark heeft vanaf 9 september nieuwe openingstijden. Op woensdagochtend vervalt het banenzwemmen tussen 8.30 en 12.00 uur. Volgens Hart voor Den Haag/Groep de Mos is dit zorgelijk voor de grote groep oudere vrouwen die op deze tijden gebruik maken van het zwembad.Damiën Zeller: “Het is natuurlijk geweldig om te zien dat er wekelijks zo’n grote groep ouderen er zelf op uit gaan om baantjes te trekken. Sport is juist voor deze doelgroep essentieel, het wekelijkse baantjes trekken moet dus behouden blijven.”

Het belang van het baantjeszwemmen is voor deze grote groep ouderen volgens de partij erg belangrijk: “We willen toch niet dat deze ouderen afhaken? Het belang van baantjeszwemmen is voor deze groep ouderen zeer belangrijk. Dit doen ze al jarenlang, 2x per week,” aldus Janice Roopram.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt schriftelijke vragen om het stadsbestuur te verzoeken naar een oplossing te zoeken voor de groep ouderen die wekelijks gebruik maken van zwembad het Zuiderpark.

Lees hier onze schriftelijke vragen