Raadslid William de Blok: “Waar blijft de aanpak van vocht en schimmel in Den Haag?”

Uit onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse zaken (Het WoonOnderzoek 2018) blijkt dat rond de veertig procent van de huurwoningen die voor 1960 zijn gebouwd met vocht en schimmel te maken hebben. Bij koopwoningen van die leeftijd ligt het percentage rond de twintig procent. Bij recent gebouwde huizen is de problematiek vele malen kleiner. Nog alarmerender is dat uit het onderzoek komt dat 1 op de 5 Nederlanders in een huis met vocht en schimmel woont.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos-gemeenteraadslid William De Blok wil weten hoe ernstig het probleem in Den Haag is: “Tijdens werkbezoeken kom ik vaak in dit soort huizen en je schrikt echt: het vocht is soms helemaal in de muren getrokken. Een vochtig huis leidt tot gezondheidsproblemen, zoals hoesten, benauwdheid, allergieën en zelfs astma. Het is een gevaar voor de volksgezondheid en verdient daarom prioriteit. Hoe staat het nu in Den Haag en hoeveel woningen worden aangepakt?”

De Blok is geschrokken van de meest recente cijfers: “De uitkomsten van het onderzoek tonen eens te meer de ernst van het probleem aan, daarom is het goed dat onder het huidige college vocht en schimmel zullen worden aangepakt en dat in het coalitieakkoord is opgenomen dat vocht en schimmelexpert ’s en de woning- APK zullen worden ingezet om het probleem aan te pakken. Om inzicht te krijgen hoe groot het probleem met vocht en schimmel in Haagse woningen is heb ik schriftelijke vragen gesteld.” aldus De Blok.

Lees hier onze schriftelijke vragen