Notoire vervuilers die al drie keer zijn beboet wegens vervuiling van de openbare ruimte, moeten bij een volgende overtreding verplicht op schoonmaakcorvee.

Dat stelt Hart voor Den Haag/Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad. Raadslid René Oudshoorn: ”Wie herhaaldelijk niet horen wil, moet maar voelen en dit brengt een stukje discipline en een signaal naar overtreders. Tevens kunnen we op deze manier de meest vervuilde wijken opschonen; noem het gerust een win-winsituatie.”

Oudshoorn: “Vervuilers moeten harder worden aangepakt. Als drie geldboetes op rij niet helpen dan maar de handjes uit de mouwen en de smerigste klussen in vervuilde wijken opknappen, daar helpen we de wijken mee en biedt een stukje ouderwetse opvoeding aan de hardnekkige vervuiler. Veel wijken in Den Haag kampen met ernstige vervuiling en een rattenplaag die lastig is te bestrijden omdat er veel etensresten op straat worden gegooid. Wethouder Richard de Mos heeft al het rattenoffensief en de campagne ‘Schoon doen we gewoon’ gelanceerd. Ik zie dit als een extra stap en hoop dat het college deze stap ook wil nemen om Den Haag schoner te maken”. Oudshoorn stelt schriftelijke vagen aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen