Ralf Sluijs: “Fantastisch dat een vrouw van deze statuur wil meedenken over de Haagse economie”

Vanmiddag wordt in de Haagse raadszaal gedebatteerd over de plek van Shell topvrouw van Loon in de onafhankelijke denktank; Economic Board The Hague. Linkse partijen zijn kritisch; Hart voor Den Haag/Groep de Mos is blij. Het debat volgt op schriftelijke vragen die gesteld zijn door GroenLinks. De ‘Economic Board The Hague’ is een onafhankelijke denktank en aanjager voor de economie van Den Haag.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is positief over de toetreding van Shell topvrouw Van Loon tot de economische denktank. “Deze club mensen wil met kennis en kunde bijdragen aan de verdere economische ontwikkeling van onze stad en daar ben ik blij mee. Mevrouw Van Loon is niet de minste, wij vinden het fantastisch dat een vrouw van deze statuur wil meedenken over de Haagse economie”, zegt raadslid Ralf Sluijs. De partij vindt het onterecht dat Shell door de linkse partijen met regelmaat in het verdomhoekje gezet wordt. “De linkse kameraden schieten bij de naam ‘Shell’ in een kramp waar ze nooit meer uitkomen. Ondertussen zorgt Shell voor heel veel banen en investeert ze komende jaren ook nog eens 200 miljoen euro in een nieuwe Haagse campus. Dit soort bedrijven verdient een rode loper en een vlag met wimpel”, zegt Sluijs. “Als we mensen met kennis van zaken gaan uitsluiten om over bepaalde onderwerpen mee te praten, wordt het erg stil aan tafel. Daarom erger ik me groen en geel aan deze discussie. Vergeet ook niet hoeveel banen Shell in onze regio genereert en ja, ook met verduurzaming! ”, voegt Sluijs nog toe.

Het raadslid wil ook de rol van de Economic Board benoemen: “Het is een onafhankelijke denktank die gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente geeft. Niets meer en niets minder! Uiteindelijk heeft de gemeenteraad altijd het laatste woord over wat er met die waardevolle adviezen gebeurt”, aldus Sluijs.