Raadslid Ralf Sluijs: “Wij delen de zorgen van de ondernemers en bewoners”

Ondernemers en omwonenden van het Binnenhof vrezen dat hun geliefde Hofvijver vanaf 2020, als de parlementsgebouwen voor jaren op de schop gaan, als drijvende bouwplaats gaat fungeren. De eerdere tekeningen waarop een fors deel van de Hofvijver als bouwplaats was ingetekend zouden worden aangepast, maar zijn nog steeds niet vervangen, schrijft De Telegraaf. Hart voor Den Haag/Groep de Mos deelt de zorgen van de ondernemers en wil dat de Hofvijver openblijft. “Ondernemers vrezen een grote teruggang van klanten en een leegloop van het gebied. Ondernemers op de Lange- en Korte Poten verlengen hun langjarige huurcontracten niet meer. Men vreest voor een heus domino-effect.”, aldus de Binnenstad Ondernemers Federatie (BOF) in De Telegraaf. Al sinds het bekend worden van de renovatieplannen zitten de ondernemersfederatie en omwonenden boven op de plannen. Zij hebben tijdens de consultatierondes met klem aangedrongen op het intact laten van het beeld aan de buitenkant van het Binnenhof.

Mensen trekken

Raadslid van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, Ralf Sluijs vindt de zorgen van de ondernemers “begrijpelijk” en stelt vragen aan het stadsbestuur. “Een bouwplaats op onze prachtige Hofvijver zien wij ook absoluut niet zitten”, zegt Sluijs. Het raadslid pleitte eerder al voor een hoogwaardige attractietoren bij het Binnenhof. “Een attractie trekt veel mensen en daar gaat het om in deze periode. Zoveel mogelijk mensen verleiden om de binnenstad te bezoeken en geld te spenderen in de winkels en horeca”, aldus Sluijs.

Klare wijn

De grootste partij van Den Haag wil dat het Rijksvastgoedbedrijf klare wijn gaat schenken: “Het is hoog tijd voor duidelijkheid, nu kunnen we nog bijsturen.Het zicht op het Binnenhof vanaf de Hofvijver moet in stand blijven en eventuele bouwhekken bieden ook kansen. Laat Haagse parels als het Mauritshuis en Escher in het Paleis eens meedenken hoe de hekken, met unieke tentoonstellingen, juist een toevoeging kunnen vormen aan het straatbeeld. Ondernemers en omwonenden willen terecht weten waar ze aan toe zijn”.

Lees hier onze schriftelijke vragen