Ralf Sluijs: “De Haagse horeca rolt de rode loper uit voor studenten”

In veel studentensteden is de studentenhap een waar begrip onder studenten. Nu Den Haag zich met meer dan 30.000 studenten ook een echte studentenstad mag noemen, is het volgens Hart voor Den Haag/Groep de Mos en ACKU de hoogste tijd om de studentenhap hier te introduceren.

“Genoeg studieplekken, betaalbaar wonen en een bruisend nachtleven zijn belangrijke zaken voor de student. Echter hoort betaalbaar eten daar natuurlijk ook bij. Door de studentenhap kan Den Haag zich nog meer meten met de traditionele studentensteden. Het duurt niet lang meer voordat Den Haag dé populairste studentenstad van Nederland is!‘’, stelt raadslid Damiën Zeller.

Collega Ralf Sluijs vult aan: ”De Haagse horeca gooit de rode loper uit voor de studenten. Ze schreeuwen ook om gezellige medewerkers, dus een bijbaantje voor wat extra centen is ook zo geregeld in de mooiste stad van Nederland.”

ACKU

Het voorstel krijgt steun van de ACKU, die activiteiten organiseert op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan in Den Haag voor alle studenten in het hoger onderwijs.  Valentijn Schulz van ACKU: “Een aantal locaties waaronder de Foots in de Reinkenstraat heeft al een studentenhap gelanceerd op de kaart, waar je op vertoon van je studentenpas gebruik van kan maken. Herkenbaarheid voor studenten maakt dat ze zich thuisvoelen. Wij roepen dus ook zoveel mogelijk horecazaken op zich te melden via info@acku.nl als zij een studentenhap willen introduceren op hun kaart, wij helpen uiteraard met de promotie.”

Lees hier onze schriftelijke vragen