Raadslid Damiën Zeller: “Het wordt tijd dat deze potentiële powerhouse, deze reus, ontwaakt in onze stad”

Stichting basketbal Den Haag is hard bezig om met het team “The Hague Royals” basketbal op het hoogste niveau naar Den Haag te halen. Hart voor Den Haag/Groep de Mos ziet kansen om met een eredivisieteam basketbal structureel topsportwedstrijden te hebben in de Sportcampus Zuiderpark.

Raadslid Damiën Zeller: “Basketbal is echt een sport die leeft in de stad, er zijn tientallen basketbalprojecten verspreid over de hele stad waar kinderen door school- en straatbasketbal al in aanraking komen met de sport. Haags talent kan nu de stap naar het hoogste Nederlandse niveau niet maken in eigen stad, maar dit talent willen we natuurlijk zo lang mogelijk in Den Haag houden. Basketbal is ook een sport die in alle lagen van de bevolking erg populair is, hierdoor kunnen we met de eredivisiewedstrijden ook een verbindende rol spelen met de Sportcampus Zuiderpark. Om een quote aan te halen van Martin Ho Surie Sang (programmamanager Nederlandse Basketbal Bond): Het wordt tijd dat deze potentiële powerhouse, deze reus, ontwaakt.”

Hart voor Den Haag stelt raadsvragen om te achterhalen of de Sportcampus geschikt is voor de eredivisiewedstrijden en welke mogelijke stappen er nog gezet moeten worden om dit te bereiken.

Lees hier onze schriftelijke vragen