Hart voor Den Haag / Groep de Mos: ‘Gemeente moet optreden tegen overlast en vernielingen Playground Hondiusstraat’

2018-05-16T10:15:25+00:0016 mei 2018|

Hart voor Den Haag / Groep de Mos blijft klachten ontvangen over de Playground in de Hondiusstraat en het schoolplein van De Klimop in de Cartesiusstraat.

“Buurtbewoners klagen al ruim twee jaar over de overlastgevende jongeren die vaak tot midden in de nacht voor steeds meer lawaai, vernielingen en vervuiling zorgen. Wij snappen werkelijk niet hoe het mogelijk is dat het stadsbestuur hier haar ogen voor sluit en geen verantwoordelijke voor het oplossen van dit hardnekkige probleem aanwijst,” zegt Hart voor Den Haag-raadslid Nino Davituliani.

Hart voor Den Haag wil weten wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van de medewerkers van het buurthuis. De hangjongeren schijnen vooral ‘s avonds de boel te terroriseren. Zo is een buurtbewoonster bespuugd en uitgescholden en is een autoruit ingegooid. Het kapotmaken van de fietsen lijkt een dagelijks ritueel van deze jongeren te zijn geworden. Davituliani: “Kinderen komen ‘s ochtends dan ook in het vervuilde schoolplein met blikjes en gebroken glas binnen.”

Lees onze schriftelijke vragen hier