Raadslid Sluijs: “De boze bovenburen van het muziekcafé gaan verhuizen. Na de bittere strijd heeft Soes eindelijk weer ‘foots’ aan de grond!”

De ruzie tussen de bovenburen en Muziekcafé Foots aan de Reinkenstraat lijkt ten einde te zijn gekomen. Vanaf augustus nemen nieuwe buren hun intrek in het appartement boven het café. “Ik ben heel erg opgelucht”, zegt uitbaatster Soesila Sewratan tegen Den Haag FM. “Het gedoe lijkt nu eindelijk over te zijn. Ik kan nu eindelijk gewoon weer mijn winkeltje draaien.”

De strijd met de buren heeft er flink ingehakt bij de onderneemster. “Dit verhaal kent geen winnaars. Zij hebben hier niet lekker gewoond en het heeft mij bijna mijn huwelijk en mijn volledige omzet gekost. Ik ging gebukt onder de stress, dit is echt voor niemand leuk geweest”, aldus Sewratan.

Raadslid van Hart voor Den Haag / Groep de Mos is blij voor Soesila nu gebleken is dat de bovenburen gaan verhuizen. “We hebben ons in de bittere strijd met de buren altijd achter Soesila en haar ondernemerschap geschaard. Ik ben dan ook dolgelukkig dat Soes eindelijk weer ‘foots’ aan de grond gekregen heeft. Dat heeft deze harde werkster meer dan verdient”, vertelt Sluijs.

“Het nieuwe horecabeleid van onze coalitie wordt gebaseerd op realistischer geluidsnormen, ruimere openingstijden en soepeler terras- en vergunningsbeleid. Ik weet zeker dat veel horecaondernemers zoals Soesila daar erg blij van worden”, aldus raadslid Ralf Sluijs.

Foto: Raadslid Ralf Sluijs nam het bij Powned op voor Soesila Sewratan.