Raadslid Davituliani: “Wij blijven ons inzetten voor de bereikbaarheid van Kijkduin!”

Begin april werd bekend dat de HTM/MRDH, buiten de zomerperiode, bus 23 niet meer wilde laten rijden tussen Kijkduin en het Savorin Lohmanplein. Dit omdat er te weinig mensen gebruik maakte van de bus naar Kijkduin. Raadslid Davituliani stelde hierop direct schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

“De bereikbaarheid van Kijkduin is voor heel veel mensen juist erg belangrijk. Wij pleiten al jaren voor een betere bereikbaarheid van de familiebadplaats. Het wordt bezoekers van Kijkduin zo onnodig moeilijk gemaakt om bijvoorbeeld in het voorjaar of najaar uit te waaien op het strand. Heel fijn dat het stadsbestuur ons hierin steunt”, aldus Hart voor Den Haag / Groep de Mos-raadslid Nino Davituliani.

In de beantwoording op de schriftelijke vragen van Davituliani (1), heeft het stadsbestuur aangegeven dat de flexibele inzet van buslijn 23 ook op andere tijdstippen dan alleen tijdens de zomerdienstregeling nodig is, bijvoorbeeld in de weekenden. Het stadsbestuur heeft deze verwachting in een schriftelijke reactie aan de MRDH laten weten.

Ook kijkt het college positief naar het voorstel van Hart voor Den Haag / Groep de Mos om het nachtnet in de nacht van donderdag op vrijdag uit te breiden. Goed nieuws voor onze Haagse jongeren die donderdagnacht nog altijd graag gaan stappen.

(1) Schriftelijke Vragen – Gedeeltelijk opheffen buslijnen, https://denhaag.raadsinformatie.nl/modules/4/schriftelijke%20vragen/444925