Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar: “Onze extra wensen zijn verzilverd! Meer veiligheid op het Tesselseplein in Duindorp en geen demonstraties tijdens intocht Sint & Piet!”

Hart voor Den Haag/Groep de Mos telt haar zegeningen na de eerste aangenomen begroting van het in juni aangetreden stadsbestuur. Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar: “Dit is een vruchtbare week geweest. Er komt cameratoezicht op het Tesselseplein en het Teniersplantsoen en de demonstratie tijdens de intocht van Sinterklaas en zwarte Piet is tegengehouden door de burgemeester. We waren vooraf trots op onze eerste begroting, maar hebben extra zaken kunnen realiseren in de begrotingsbehandeling.”

Dubbelaar vervolgt: “Al onze voorstellen zijn aangenomen! Zo komt er een onderzoek naar het samenvoegen van het vergunningsgebieden op Scheveningen. Er komt meer onderzoek naar middeldure huurwoningen die hard nodig zijn in onze stad. Het blinderen van winkelramen wordt actief tegengaan en we verbeteren de Haagse aanpak tegen huwelijksdwang. Allemaal Hart voor Den Haag/Groep de Mos voorstellen die met steun van andere partijen een meerderheid hebben gehaald in de raad. Ook hebben we samen met de VVD succesvol een voorstel ingediend voor meer betaalbare woningen voor Duindorpers. Ook komt er een lagere toeristenbelasting voor campings en jachthavens. We pakken de verkoop en het gebruik van lachgas-patronen aan, dit is een motie met de CU/SGP. Er komt extra geld voor dierenbescherming. Allemaal mooie zaken die onze stad mooier en veiliger maken! Dit komt bovenop de zaken die al in onze begroting staan en waarvan we de komende jaren de kaders gaan uitwerken samen met de VVD, D66 en GroenLinks.”