Raadslid René Oudshoorn: “Heerlijk, helder kraanwater op Scheveningen”

Na raadsvragen van raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag/Groep de Mos gaat het gemeentebestuur eindelijk drie watertappunten op de boulevard plaatsen. Deze tappunten waren al toegezegd maar kwamen er tot op heden niet.

René Oudshoorn: “Bij een gastvrij beleid op Scheveningen horen deze tappunten, bezoekers willen de dorst lessen met fris heerlijk helder leidingwater of hun hondje water geven. Bovendien is dit ook nog eens beter voor het milieu, bezoekers hoeven niet steeds een plastic flesje water te kopen die vervolgens weer in het afval, of erger op straat belandt. Dus iedereen zal er blij van worden”.

Al eerder zorgde Oudshoorn voor openbare douches op het strand. Destijds maakte het college bekend dat er op het aangrenzende strand douches zullen worden geplaatst. En dat ook het aantal openbare toiletten op de boulevard verder worden uitgebreid. De watertappunten konden niet eerder geplaatst worden vanwege de benodigde voorbereidende werkzaamheden, dus komen tijdens het strandseizoen. De drie nieuwe watertappunten zullen officieel in gebruik worden genomen en geopend op 28 mei door wethouder Richard de Mos.