Raadsleden: “Waarom de grachtengordel wél en ons mooie Binnenhof niet?”

De Amsterdamse grachten en de molens bij Kinderdijk staan er wel op maar het Binnenhof en de Ridderzaal niet: de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat terwijl de Ridderzaal tot de grootste Gotische gebouwen van Europa behoort dat niet als kerk gebouwd is. Hart voor Den Haag ziet het politieke hart van Nederland liever gisteren dan vandaag op de prestigieuze lijst.

“We starten de komende tijd met een intensieve campagne om meer kwaliteitstoeristen te verleiden om naar Den Haag te komen. Met het iconische Binnenhof op de Werelderfgoedlijst kan het kwaliteitstoerisme vanuit de hele wereld een enorme impuls krijgen omdat, zeker buitenlandse bezoekers, de lijst als spoorboekje door Nederland gebruiken”, zegt raadslid Ralf Sluijs. Ook raadslid Damiën Zeller ziet kansen: “Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de Ridderzaal, voor ons bekend van de jaarlijkse troonrede. Maar dit is ook één van de grootste gotische gebouwen van Europa die niet als kerk gebouwd is. Deze historische zaal heeft een grote culturele waarde. Het zou geweldig zijn als het Binnenhof én de Ridderzaal na de renovatie op de Werelderfgoedlijst staan, dat is echt de kers op de taart”, aldus Zeller.

Hart voor Den Haag stelt raadsvragen aan het stadsbestuur en verzoekt een lobby te starten om het Binnenhof op de Werelderfgoedlijst te krijgen.

Lees hier onze schriftelijke vragen