Hart voor Den Haag/Groep de Mos maakt zich grote zorgen over drugsafval in Den Haag. In de Bosjes van Pex zijn op donderdagochtend 8 november maar liefst 49 jerrycans met drugsafval gevonden, de tweede keer in korte tijd. Eerder werden op 16 september al  zo’n 30 vaten gevonden in de Bosjes van Pex, dus vreest de grootste partij in de raad voor een toename van drugscriminaliteit in deze regio.

Raadslid Rene Oudshoorn: “De problemen uit Brabant lijken zich naar de Randstad te verplaatsen! Ik maak me hier grote zorgen over, want er spelen kinderen in dat park, er worden honden uitgelaten. En als zo’n vat gaat lekken is het leed niet te overzien!”

Het raadslid vervolgt: “Wij willen van het college weten of er aanwijzingen zijn dat er drugslabs in Den Haag in bedrijf zijn, of dat het afval uit de drugsprovincies afkomstig zijn en hier worden gedumpt. Je wil er toch niet aan denken dat zo’n levensgevaarlijk drugslab midden in een woonwijk zijn productie draait.” Oudshoorn stelt schriftelijke vragen aan het college over de kwestie.

Lees hier onze schriftelijke vragen