Ralf Sluijs: “Juist in de zomermaanden als de parkeerdruk lager is”

Mochten, met als reden de parkeerdruk, de acht terrassen in het Zeeheldenkwartier na 1 maart 2020 weg moeten, dan zouden ze in ieder geval in de zomermaanden toegestaan moeten worden. Daarvoor pleit Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

De pilot met vergelijkbare parkeerterrassen in de Reinkenstraat was een groot succes, zegt raadslid Ralf Sluijs: “De parkeerdruk is door de vakanties lager, waardoor de horeca optimaal van de ruimte kan profiteren. De terrassen zijn een absolute toevoeging voor de levendigheid in het gezellige Zeeheldenkwartier”. De grootste partij in de Haagse gemeenteraad reageert daarmee op de ondernemersvereniging die haar zorgen uitte in AD Haagsche Courant.

Parkeergarage
Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft met enige verbazing kennisgenomen van de woorden van de ondernemersvereniging. “Voor parkeergarage ‘de Zeeheld’ hadden wij, in overleg met de projectontwikkelaar, namelijk een plan neergelegd waarbij er 70 tot 80 parkeerplekken behouden zouden blijven voor de wijk. Als gevolg daarvan zouden de parkeerterrassen dan een permanente status krijgen. Dat uitstekende plan is helaas door de ondernemersvereniging zelf afgeschoten. We hadden dus allang een concrete oplossing voor de terrassen kunnen hebben, ik vind dat echt een gemiste kans”, aldus Sluijs.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt schriftelijke vragen.
Lees hier onze schriftelijke vragen