René Oudshoorn: “Waarom niet gelijk een watertappunt geplaatst bij deze grote speeltuin?”

Al bijna een jaar is de nieuwe speeltuin de Verademing in het Regentessekwartier in gebruik. De nieuwe speeltuin bestaat uit vele houten onderdelen en ligt op een zandvlakte te midden van de grasvelden van het wijkpark. Er is een gedeelte voor kleinere kinderen en er zijn uitdagender klimdingen voor oudere kinderen. Klimmen, balanceren op touwen, glijden, schommelen, op deze zandvlakte kan het allemaal.

Maar spelen maakt dorstig, tijdens de afgelopen warme dagen merkte bezoeker Patrick van Aller op dat er geen watertappunt is te vinden bij de speeltuin voor de dorstige kinderen.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos-raadslid René Oudshoorn: “Best wel vreemd, want de meeste grotere speeltuinen hebben wel een waterpunt beschikbaar. Deze speeltuin is nog geen jaar geleden opgeleverd, waarom is die er niet gelijk bij geplaatst? Ook vraagt Oudshoorn zich af of het niet mogelijk is om een watertappunt te combineren met een speelelement met water, kinderen zijn daar gek op, zeker in de zomer!”

Oudshoorn vraagt het stadsbestuur om een watertappunt en een waterspeelplek in de speeltuin te plaatsen. Hij wil ook weten hoeveel speeltuinen in Den Haag momenteel wel beschikken over een watertappunt.

Lees hier onze schriftelijke vragen

Bijlage: Foto speeltuin De Verademing (René Oudshoorn)