Raadsleden Kruis en Dubbelaar: ‘Gedwongen asielopvang zorgt voor onrust bij bewoners!’

In Kijkduin is onrust ontstaan over de huisvesting van een grote groep mensen in het schoolgebouw aan de Zandvoortselaan. De geruchten spreken over een groep van 120 bewoners. Het is niet duidelijk of dit asielzoekers, statushouders of vluchtelingen uit Oekraïne zijn. Hart voor Den Haag en de PVV willen opheldering van het college over het signaal dat er in Kijkduin een grote asielopvang wordt gerealiseerd.

Raadslid Dubbelaar: “Dit is natuurlijk een hele vreemde situatie. De gemeenteraad weet nog helemaal nergens van. Terwijl de afspraak glashelder is dat de raad als eerste geïnformeerd moet worden. Bewoners zijn wel op de hoogte van allerlei informatie. Als zij contact zoeken met de gemeente, dan krijgen ze geen informatie of zelfs geen reactie. Dit is een hele vreemde zaak!”. Raadslid Kruis vervolgt, “Afgelopen week vroeg een D66-raadslid nog om meer mannelijke asielzoekers naar Den Haag te halen. Dat bewoners zorgen hebben dat begrijpen wij wel “.

De PVV en Hart voor Den Haag stellen schriftelijke vragen aan het college. Zij willen opheldering over de invulling van het schoolgebouw in Kijkduin en het gebruik van het gebouw als asielopvang.

Lees hier onze schriftelijke vragen

(Foto: Rene Oudshoorn)