Raadsleden Nino Davituliani en Kavish Partiman stellen vragen aan het stadsbestuur

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad Hart voor Den Haag en  oppositiepartij  CDA Den Haag maken zich grote zorgen over de veiligheid in en rondom de Weimarstraat. Wijkbewoners spraken met de raadsleden over terugkerende veiligheidsproblemen: geluidsoverlast, drugsverkeer, ondermijnende criminaliteit, vechtpartijen en intimidatie. Met name de agressieve bezoekers van de aangelegen Poolse supermarkt, sommige coffeeshops en slijterijen maken het gebied onveilig.
Hart voor Den Haag-raadslid Nino Davituliani vindt het schandalig dat deze veiligheidsproblemen na al die jaren nog steeds niet zijn aangepakt. “Bewoners klagen hier al jaren over zonder dat er daadwerkelijk wordt ingegrepen. Er moeten snel veiligheidsmaatregelen worden genomen om op korte termijn een veiligere omgeving voor deze mensen te creëeren.”

Steekincident
Door de vele schiet- en steekpartijen heerst er veel onrust bij de bewoners. De buurt is gisteren weer opgeschrikt door een steekincident voor het schoolgebouw in de Weimarstraat. Het CDA-raadslid Kavish Partiman, hoopt dat de gemeente de veiligheid van de wijk kan terugbrengen, zodat ouders weer met een gerust hart hun kinderen naar buiten kunnen laten gaan, zonder te vrezen voor allerlei onveilige situaties.

Hart voor Den Haag en CDA hebben een reeks schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld. De partijen vragen onder andere om controles door de politie in burger en het verhogen van verkeersdrempels om de snelheidsduivels te stoppen.