Ralf Sluijs: “Terwijl gewone mensen slapeloze nachten hebben, draait de elitaire EU-propagandamachine op volle toeren”

Het Europees Parlement wil in Den Haag een Europa Experience openen. Bezoekers moeten in deze EU-attractie ‘een beter inzicht krijgen in de werking van de Europese democratie en de instellingen’. Hart voor Den Haag wil van de kersverse Europa-wethouder Van Asten (D66) weten welke afspraken er met de hofstad gemaakt zijn. ‘Niemand zit hierop te wachten.’ 

Voor de opening van de Europa Experience zoekt het Europees Parlement een geschikt koop- of huurpand van 750 vierkante meter in Den Haag. Voor de inrichting is een budget tussen de 1,5 en 2 miljoen euro beschikbaar. Hoeveel de exploitatie van de attractie en het vastgoed mag kosten is niet duidelijk. Zo meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dat alle EU-lidstaten nog voor de Europese verkiezingen in 2024 een Experience krijgen.

Geldverspilling

“Met het peperdure maandelijkse verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg, laat het Europese Parlement al 30 jaar zien lak te hebben aan de belastingbetaler. Maar het willen openen van een Europa museum in alle lidstaten is weer een nieuw hoofdstuk in de megalomane grootheidswaanzin van de EU”, zegt raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag die opheldering wil van het college over de voorgenomen vestiging in Den Haag en de (eventuele) gemaakte afspraken daarover. “De zelfbenoemde D66 Europa-wethouder Van Asten zit nog geen week op z’n post en we krijgen als stad een EU-attractie door de strot geduwd”, zegt Sluijs die precies wil weten hoe lang er al over gesproken wordt, wat de rol van de wethouder hierin is en of Den Haag ook van plan is om bij te dragen in de vorm van subsidies. “Terwijl gewone mensen slapeloze nachten hebben van de financiële zorgen, draait de elitaire EU-propagandamachine op volle toeren. Helemaal niemand zit op deze geldverspilling te wachten en zeker niet in een tijd waarin het leven voor steeds meer mensen onbetaalbaar geworden is”, zegt Sluijs.

Lees hier onze schriftelijke vragen