“Wij hopen dat het college terugkomt op dit paniekvoetbal!” 

Nu het winterweer sinds dit weekend aanhoudt, moeten jongeren wat Hart voor Den Haag betreft de schaatspret kunnen beleven. Echter, laat een woordvoerder van de gemeente in het bericht van Den Haag FM weten dat de buitenbanen in het Zuiderpark en bij Landgoed Ockenburg wegens Corona maatregelen dichtgaan. 

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad Hart voor Den Haag/Groep de Mos is verbaasd en vindt dat de gemeente te gemakkelijk de ijsbanen dichtgooit nu de vrieskou toeneemt en er voldoende mogelijkheden zijn om de buitenbanen op een veilige manier te openen. Raadslid Nino Davituliani: “Het ijskoude weer in deze week laat het hart van menig schaatsliefhebber harder kloppen, zeker dat van jongeren die in deze moeilijke tijd steeds meer vereenzamen.”

De partij is van mening dat ijsbanen gewoon open kunnen ondanks corona, zolang de veiligheid wordt gewaarborgd en voorkomen wordt dat er te grote groepsvorming ontstaat. “Waarom wordt er bijna nooit gedacht in mogelijkheden? Ijsbanen zouden bijvoorbeeld met een reserveringssysteem en tijdsloten open kunnen gaan. Dit heeft alle schijn van paniekvoetbal, besluiten die zijn genomen op basis van angst.”

Ook wijst de partij erop dat de schaatsbond inmiddels natuurijsbanen opgeroepen heeft om met protocol open te gaan. Davituliani: “Onbegrijpelijk dat schaatsen door de gemeente ontmoedigd wordt, want juist nu is het belangrijk voor jongeren om in de frisse lucht te bewegen. Bovendien is buitensporten niet verboden. Wij hopen dat het college terugkomt op deze bizarre beslissing en wensen iedereen juist veel schaatsplezier.” 

Davituliani zal de wethouder Sport hierover bevragen tijdens de vergadering van 10 februari.