Normaliter konden ambtenaren via een deur van het Atrium naar de brasserie lopen, maar nu die door het stadhuis gesloten is, ziet Van Dongen van Brasserie Mazo zijn voornaamste klantenkring slinken. ‘Dit is een ondernemer naar de klote helpen’, zegt hij op Den Haag FM. Hart voor Den Haag eist snelle actie.

Het is een rampenplan voor de uitbater van de bekende brasserie in het stadhuis. De deur tussen het restaurant en het Atrium sloot al eerder, aan het begin van de coronacrisis. Daarna is hij weer open gegaan, zodat mensen vanuit het stadhuis de brasserie konden betreden. “Andersom kon niet, daar kon ik mee leven”, vertelt Van Dongen. “Toen de besmettingen in september weer opliepen, heeft de gemeente besloten dat iedereen weer in en uit kon lopen. Dat vond ik toen al raar.” Nu is de deur helemaal dicht. “Onze klantenkring zijn ambtenaren en stadhuisbezoekers. Die zijn er natuurlijk niet meer. En degene die nu nog wel in het Atrium zijn, kunnen niet meer via het Atrium naar binnen. Zij moeten buitenom en dat is kansloos. Dan gaan ze naar het station en lopen ze niet meer naar mij”, zegt Van Dongen tegen Den Haag FM.

Niet in gesprek

“Mijn voornaamste ding is dat ze totaal niet tegemoet komen of in gesprek willen over onze huur. Wij huren van de gemeente en ze maken het ons onmogelijk om wat te doen daar”, aldus de uitbater. Hart voor Den Haag springt in de bres voor de ondernemer. “De gemeente geeft hier een totaal verkeerd voorbeeld”, zegt raadslid Ralf Sluijs. “Ze gooien de deur naar klandizie letterlijk dicht maar vragen wel dezelfde huur. Dat kan toch niet?”, vraagt Sluijs zich hardop af. Namens de grootste partij in de Haagse geeft hij ook aan niks te zien in uitstel van betaling: “Dat is goed bedoeld maar meestal slechts uitstel van executie, want alle kosten lopen gewoon door en die gepeperde rekening komt straks als een boemerang terug in het gezicht”, zegt Sluijs die wil dat het stadsbestuur snel actie onderneemt om deze ondernemer en ondernemers met dezelfde problemen, tegemoet te komen.

Lees hier onze schriftelijke vragen