Raadsleden Oudshoorn en Sluijs: “Hoe krijgen ze het verzonnen op het IJspaleis”

Snackkioskhouder Peter Basili is boos en teleurgesteld over de gang van zaken omtrent de plaatsing van zes ondergrondse containers pal naast zijn kiosk. De ondernemer uit Loosduinen zag ineens dat er op nog geen meter afstand nieuwe ondergrondse containers geplaatst werden, zonder dat hij hiervan op de hoogte was gebracht. Hart voor Den Haag trekt aan de bel en wil snel een oplossing.

“Dit kan toch niet”, zegt Peter Basili tegen Den Haag FM, al wijzend naar de nieuwe ondergrondse containers die vlak naast zijn snackkiosk zijn geplaatst. “Dit gaat hartstikke erg stinken aankomende zomer. En het ergste vind ik nog dat ik niet op de hoogte ben gebracht. Ik wist van niets! Drie weken geleden kwamen hier wat werklui die een bord plaatsten met daarop de tekst ‘rioleringswerkzaamheden’, maar toen ik met ze in gesprek raakte zeiden ze dat ze orac’s gingen plaatsen.” Peter nam contact op met de gemeente, die excuses maakte voor het feit dat Basili niet was ingelicht. Maar, werd volgens hem gezegd: “U had ook kunnen kijken op www.denhaag.nl, want daar kun je in de gaten houden wanneer er ontwikkelingen zijn in uw buurt.” Basili vertelt dat zijn broek afzakte toen hij dit hoorde. “Wie kijkt daar nou iedere dag op. Ik zou niet eens weten waar je moet zoeken.” Peter hoort verder alleen maar ‘dit is een opdracht van de wethouder’. “Nou ja dan zijn we uitgepraat.”

‘Arrogantie van gemeente’

Hart voor Den Haag springt nu in de bres voor Peter. “Dit is weer een voorbeeld van de arrogantie van de gemeente, die weigert naar bezwaren van inwoners en ondernemers te luisteren en haar eigen zin doordrijft. Hoogste tijd dat deze bestuurscultuur wordt doorbroken en de gemeente eindelijk eens beseft dat ze dienstbaar hoort te zijn”, zegt raadslid René Oudshoorn. “De gemeente heeft niks overlegd en zegt dan vervolgens dat Peter op de website had moeten kijken? Denken ze op het IJspaleis dat die man niks anders te doen heeft? Van dit soort ‘ondernemertje pesten’ heeft de stad echt de buik vol”, zegt raadslid Ralf Sluijs. De grootste partij in de Haagse raad wil dat er op korte termijn een oplossing komt en dat de containers snel een andere plek krijgen. “Uiteindelijk wil niemand ze voor de deur hebben maar een patatje eten naast zes stinkende containers is natuurlijk gewoon vies en jaagt klanten richting de concurrentie. Terecht dus dat Peter zich zorgen maakt en daarom moet Van Tongeren heel snel aan de bak om een andere locatie te vinden”, zeggen Sluijs en Oudshoorn.

Hart voor Den Haag stelt raadsvragen.

Lees hier onze schriftelijke vragen