Fractievoorzitter Dubbelaar: “De ambassadeur komt zijn afspraak na. Boetes zijn betaald en gaat regels naleven. Geweldig nieuws!”

In februari werd door het stadhuis in Den Haag bekend gemaakt dat Rusland van de koppositie was gestoten door de Libische ambassade als het gaat om onbetaalde parkeerboetes. Reden voor Hart voor Den Haag / Groep de Mos-fractievoorzitter Arjen Dubbelaar en raadslid Jelle Meinesz, woordvoerder verkeer, om een bezoek te brengen aan de Libische ambassade. Omroep PowNed stuurde presentatrice Adinda Kennedy met de heren mee op pad (1).

Na berichtgeving in het Algemeen Dagblad werd vanochtend bekend dat de Libische ambassade alle (224?!) openstaande boetes heeft betaald (2). Het waren er nog meer dan eerder bekend gemaakt was. Bij het vorig bezoek werd een afspraak gemaakt om een bloemetje te brengen indien alle boetes betaald zijn. Belofte maakt schuld, dus zijn raadsleden Dubbelaar, Meinesz en Powned vandaag langs gegaan om een bloemetje te brengen (3).

Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz: “Geweldig dat ons bezoek aan de Libische ambassade er nu voor heeft gezorgd dat zij al hun openstaande boetes betaald hebben. Dat is een mooi resultaat”.

“Ik ben heel blij dat wij bijgedragen hebben aan dit succes. Hier kunnen alle andere ambassadeurs met openstaande parkeerboetes een voorbeeld aan nemen, dat wil zeggen, betalen als je een bekeuring krijgt en zich aan de verkeersregels houden. Dan krijg je ook geen nieuwe parkeerboetes”, aldus fractievoorzitter Arjen Dubbelaar.

(1) Powned – Libische ambassade kampioen uitstaande parkeerboetes, https://www.powned.tv/artikel/libische-ambassade-kampioen-uitstaande-parkee

(2) AD Den Haag – Libische ambassade heeft alle 224 openstaande boetes betaald, https://www.ad.nl/den-haag/libische-ambassade-heeft-alle-224-openstaande-boetes-betaald~a11e1654/

(3) Powned – Libische ambassade betaald eindelijk boetes, krijgt bloemen, https://www.powned.tv/artikel/libische-ambassade-betaalt-eindelijk-boetes-k