Ralf Sluijs: “Uurtje langer open is goed voor de Haagse horeca en haar bezoekers”

De Haagse terrassen mogen drie dagen in de week een uur langer openblijven als de temperatuur boven de 25 graden stijgt. De mooi-weer-regeling, oorspronkelijk een voorstel van Hart voor Den Haag, wordt nu blijvend ingevoerd door wethouder Nur Icar.

De nieuwe regeling houdt in dat terrassen buiten de toeristische gebieden op donderdag, vrijdag en zaterdag bij mooi weer tot middernacht open mogen blijven. Dit besluit volgt op een succesvolle pilot waarbij geen meldingen van overlast werden gerapporteerd door politie en handhaving. “Het is fantastisch om te zien dat ons voorstel nu permanent wordt, want het biedt zowel de horeca als de bezoekers meer mogelijkheden om van warme zomerdagen te genieten en extra omzet te draaien,” zegt raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag die vorig jaar met het plan kwam.

Lange hete zomer

Sluijs benadrukt de voordelen van de regeling: “Veel horecaondernemers hebben het nog steeds zwaar vanwege de (belasting)schulden die ze tijdens de coronatijd hebben opgebouwd. Door hen de kans te geven om langer open te blijven, kunnen ze extra omzet genereren. Daarnaast kunnen de gasten van de horeca langer genieten van heerlijke avonden op het terras.” Hij hoopt op een lange, hete zomer: “Schenk mijn rosé alvast maar in!”

Regels en voorwaarden

De regeling geldt tot en met 31 oktober en is afhankelijk van de weersvoorspellingen van Weeronline. Als deze voorspellingen voor de donderdag, vrijdag of zaterdag aangeven dat het 25 graden of warmer wordt, mogen de terrassen langer openblijven.

(1) https://denhaag.raadsinformatie.nl/document/12993510/2/RIS316139+Afdoening+motie+Mooi-weer-regeling+terrassen

(2) https://denhaag.raadsinformatie.nl/document/14271938/1