William de Blok: “Het wandelpad en de ecologische zone krijgen eindelijk de aandacht die het verdient”

Tijdens een bezoek van Hart voor Den Haag aan Leidschenveen, kwam de ecologische zone en het wandelpad tussen de Zoetermeerse Rijweg bij de A4 en de Leidschendamse weg aan de orde. De zone is ‘vergrast’ en van een diverse vegetatie is geen sprake. Ook gaven de bewoners aan dat momenteel het wandelpad in de richting vande Leidschendamse weg abrupt eindigt. Er is hier geen mogelijkheid om de Driemanspolder op te gaan. Tot slot kwam ook de nieuwbouw ontwikkeling aan het Madeliefveld ter sprake. Ter hoogte van het Madeliefveld zal een appartementen complex gebouwd worden. Hier wordt het wandelpad en de ecologische zone nu onderbroken. 

William de Blok klom in de pen en stelde het stadsbestuur vragen over de vergrassing van de ecologische zone. Ook stelde hij voor om een derde aansluiting te realiseren van het wandelpad op De Nieuwe Driemanspolder, om het wandelpad door te trekken langs het Madeliefveld en opperde hij om de omwonenden te betrekken bij de inrichting van het Madeliefveld als deze ontwikkeld gaat worden.

“De ecologische zone langs de Zoetermeerse rijweg, omvat een groot deel van al het groen in Leidschenveen. Daarom moet hierin geïnvesteerd worden. Wat ons betreft wordt het weer een mooie strook groen” aldus De Blok eerder in deze krant. 

De Blok werd door het stadsbestuur op zijn wenken bedient: “Voor de ecologische zone komt een verdere uitwerking om de kruidenrijkdom te vergroten, er komt een onderzoek naar de mogelijkheid het wandelpad aan te sluiten op de Driemanspolder nabij de Zoetermeerse Rijweg/ Leidschendamse weg, in de ontwikkeling van het Madeliefveld zal het wandelpad een plek krijgen en omwonenden worden meegenomen bij de inrichting van het kavel”, schrijft het stadsbestuur in antwoord op de raadsvragen. De Blok is optimistisch: “Het wandelpad en de ecologische zone krijgen zo de aandacht die het verdient”.