Raadsleden Dubbelaar en Meinesz: ‘Er moet meer rekening gehouden worden met bewoners in het Wateringse Veld. Het wordt een verkeerschaos en complete wijken worden onbereikbaar!’

Aankomend weekend, van vrijdag 22 maart 22.00 uur tot maandag 25 maart 04.00 uur, is de N211 Wippolderlaan afgesloten voor verkeer. Deze provinciale weg is een belangrijke verbindingsweg voor de inwoners van de gemeente Den Haag. Om de doorstroming te verbeteren wordt de weg ingrijpend aangepast. De weg zal in de komende jaren verschillende malen volledig worden afgesloten voor verkeer. De eerste afsluiting staat dit weekend op het programma. De lokale politieke partij Hart voor Den Haag maakt zich grote zorgen en wil dat er alles aan gedaan wordt om te zorgen dat bewoners niet vast komen te staan.

Raadslid Dubbelaar: “Die nieuwe weg wordt uiteindelijk beter, de plaatjes zien er prachtig uit. En bij Hart voor Den Haag zijn we juist voor een betere doorstroming, maar de inwoners van het Wateringse Veld worden wel keihard gepakt. De gemeente Westland heeft in alle wijsheid besloten om tegelijk het Oosteinde richting Wateringen af te sluiten. Dat betekent letterlijk dat het hele Wateringse Veld over één rijbaan de wijk in en uit kan. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat dit een enorme verkeerchaos zal opleveren. Wij willen van het college weten hoe de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt en de wijk Wateringse Veld (enigszins) bereikbaar blijft!”

Bruggetje als hulpmiddel doorstroom

Vanwege de langdurige werkzaamheden in de Herenstraat en aan het Oosteinde rijdt bus 30/130 een andere route over het industriegebied Wateringse Veld. Tussen de Hoefsmid in Wateringen en de Sylvain Poonsstraat in Den Haag ligt een brug. Deze is afgesloten voor autoverkeer. Vanwege de werkzaamheden in de Herenstraat en het Oosteinde wordt de brug nu gebruikt voor bus 130. De lokale politieke partij Hart voor Den Haag wil dat deze brug ook opgesteld wordt voor bewoners.

“Het bruggetje is normaal afgesloten voor doorgaand verkeer. Laat de bewoners in het Lage Veld, Parkbuurt Oosteinde, de Eilanden en de wijk Zonneveld ook over het bruggetje rijden in de weekenden dat de N211 Wippolderlaan compleet is afgesloten. Dat scheelt echt kilometers omrijden. De poller is nu uitgeschakeld zodat bus 30 over het bruggetje kan doorrijden. Alleen de verkeersborden, waarop staat dat automobilisten er niet mogen inrijden, staan er nog wel. Kom op, een beetje meedenken met bewoners in het Wateringse Veld”, aldus de raadsleden Dubbelaar en Meinesz.

Transport 

Tenslotte wil Hart voor Den Haag weten welke afspraken er met het bedrijfsleven zijn gemaakt om transportverkeer mogelijk te houden. 

“We hebben het hier over een belangrijke economische verkeersader met veel transportverkeer,” aldus beide raadsleden. 

De lokale politieke partij Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen aan het college over de afsluiting van de Wippolderlaan en de gevolgen hiervan voor bewoners van het Wateringse Veld.