Raadslid William de Blok: “Parkeeroplossing Elion park onlogisch”  

Aan de Duinweg 35 waar voorheen ‘verzorgingshuis Duinrust’ stond komt een luxe appartementencomplex (Elion Park) met 22 appartementen. Tussen het project Elion Park aan de Duinweg 35 en het aangrenzende sociale wooncomplex voor ouderen, ‘Parkrust’, aan de Duinweg 31/ 33 is een wandelpad gesitueerd. Het wandelpad is onderdeel van het wooncomplex ‘Parkrust’. Volgens bewoners aangrenzend aan het wandelpad zal het wandelpad gebruikt gaan worden als op- en afrit voor de te realiseren ondergrondse parkeergarage behorend bij het project Elion Park. 

Op uitnodiging van de algemeen woordvoerder van de bewonerscommissie van ‘Parkrust’ en enkele  bewoners was raadslid William de Blok van Hart voor Den Haag op werkbezoek aan de Duinweg op Scheveningen om poolshoogte te nemen.  De Blok hierover: “Ik begrijp wel dat de bewoners van het wooncomplex zich zorgen maken over de verkeersbewegingen als het wandelpad inderdaad als op- en afrit gebruikt gaat worden, aangezien zij veelal slecht ter been zijn en zich met wandelstok, rollator en/ of scootmobiel verplaatsen en van het wandelpad afhankelijk zijn voor toegang tot de tuin van het wooncomplex.”  

Op het kavel waar Elion Park gerealiseerd gaat worden ligt direct aansluitend op de Duinweg een hellingbaan die voorheen gebruikt werd om de keuken van het verzorgingshuis te bevoorraden. Volgens De Blok is het logisch om deze te gebruiken als op- en afrit van de ondergrondse parkeergarage: “De huidige oplossing is onlogisch. Daarom roep ik het stadsbestuur op om de ontwikkelaar te verzoeken de op- en afrit op de huidige hellingbaan te realiseren,” aldus De Blok. De Blok heeft raadsvragen gesteld over de kwestie.  

Lees hier onze schriftelijke vragen