Jelle Meinesz: “En waarom is hier betaald parkeren in het laagseizoen doorgevoerd?

Op verzoek van GroenLinks heeft het stadsbestuur aangegeven te onderzoeken hoe de parkeerplaats aan het Zwarte Pad kan sluiten. Tegelijkertijd is er stil een einde gemaakt aan het gratis parkeren aan het Zwarte Pad. Dit was tot dit jaar mogelijk van 1 november tot 1 maart, maar hier is dus een streep door gezet. Hart voor Den Haag wil duidelijkheid van het stadsbestuur over de toekomst van het parkeerterrein.

Gemeenteraadslid Jelle Meinesz: “Onder welke steen heeft het college de afgelopen tijd gelegen? Elke parkeerplek is broodnodig en zeker op Scheveningen. Nu wordt er eerst betaald parkeren ingevoerd in het laagseizoen, waarom is dit?”

Een groep Scheveningse strandondernemers heeft een plan hebben neergelegd om de helft van de parkeerplaats Zwarte Pad te overkappen met zonnepanelen bevestigd op een houten draagconstructie. De overdekking zal dan aan de zuidelijke kant moeten komen van het Zwarte Pad. Het wordt dan een 500 meter lange overdekking van hout met 50 oplaadpunten voor de elektrische auto. Deze staan dan meteen in de schaduw. Ook komen er op een oppervlakte van 3000 m2 zonnepanelen te liggen met een opbrengst van 450.000 KWH per jaar. En daar kunnen dan alle strandtenten weer stroom van gebruiken. Meinesz: “Een prima plan, want 1: er is draagvlak en 2: het kost de gemeente geen geld. Het project wordt volledig betaald door de strandtent houders, omdat ze dit willen. Zo kan het dus ook. Win-win!”

Jelle Meinesz vraagt het college om met de ondernemers om tafel te gaan zitten om dit plan zo snel mogelijk doorgang te laten vinden, als alternatief voor het laten verdwijnen van de plaatsen.

Bekijk hier de schriftelijke vragen