Monique van Stuijvenberg: “Dit lijkt wel een parkeerverbod voor senioren” 

Hart voor Den Haag stelt raadsvragen over twintig verdwenen parkeerplaatsen in Morgenstond. De plekken nabij het buurthuis waren voorheen ideaal voor senioren, die met de auto kwamen. Tegenwoordig is het verboden aan weerszijden te parkeren. 

De verandering valt slecht in de buurt. Bij Jos Muller, de voorzitter van Buurthuis Morgenstond aan het Eeldeplantsoen, komt de stoom nu echt uit haar oren. “Wie regelt dit allemaal? We hebben hier zeker 20 parkeerplekken ingeleverd. Mensen komen naar het buurthuis om een praatje te kunnen maken, een hapje te eten, te sporten of handwerkjes te doen. Ja, ook met de auto, want niet iedereen is even goed ter been. Ook de buurtbewoners zijn de dupe van dit nieuwe autopestbeleid. Het is gewoon een schande!” 

Jos Muller toont een hele mailwisseling met het stadsdeelkantoor, maar verder dan wat oppervlakkige communicatue komt het niet. Fractievertegenwoordiger Monique van Stuijvenberg (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), beaamt dit. “Ik ben gaan kijken en weet gewoon niet wat ik hiervan moet denken. Een parkeerverbod bij een buurthuis en een pleintje midden in een woonwijk! Om het nog erger te maken is de enige invalideparkeerplaats nu in een bocht geplaatst en naast de stoeprand gesitueerd. Parkeren, uitstappen en met je rolstoel de stoeprand oprollen. Dit is weer zo’n praktijkvoorbeeld waarbij vanuit het stadhuis een besluit is genomen wat hier averechts werkt. 

Van Stuijvenberg: “De gemeente heeft op vragen van Jos Muller geantwoord dat het parkeerverbod nodig is vanwege de wagen van HMS die de orac’s komt legen. Wel vreemd dat deze wagen ineens niet meer door deze straat kan rijden, gaat dat straks door heel Den Haag zo? De nieuwste smoes om parkeerplaatsen in te leveren is geboren. Na onze vragen van afgelopen september over het onbereikbaar zijn van het buurthuis vanwege de wegopbrekingen, werd door de gemeente wat flauw gereageerd en ze verscholen zich toen heerlijk veilig achter de ruggen van de aannemers en uitvoerders. Nu dit! Dit buurthuis heeft een sociale functie en er wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt. Mensen eten hier samen, er wordt gesport, vergaderd of gewoon koffie gedronken. Dat mag niet stoppen door een stom parkeerverbod”.

Raadslid Arjen Dubbelaar gaat vragen stellen aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen