De afgelopen dagen krijgen Haagse studenten klap na klap te verwerken, tenminste als we de berichten in de media moeten geloven. Er zijn te weinig studentenwoningen, de studentenwoningen die er zijn, behoren tot de één na duurste van het land. Groep de Mos jongerenambassadeur Damiën Zeller is verbouwereerd over deze berichten.

“Het kan natuurlijk niet zo zijn dat in een stad die zich wil profileren als een echte studentenstad zulke hoge prijzen worden gevraagd voor studentenkamers. Van een stadsbestuur met de zogenaamde pro-jongeren partij D66 in het college, mag je verwachten dat het enorme inspanningen verricht om de huurprijzen voor studenten zo laag mogelijk te houden.”

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos valt zijn jongerenambassadeur bij: “Het college moet woord houden en er werk van maken om van Den Haag een echte studentenstad te maken. Daar horen betaalbare woningen voor studenten ook bij. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld bestemmingsplannen te wijzigen waardoor er meer ruimte ontstaat voor het faciliteren van betaalbare studentenwoningen. Ook zou de gemeente in gesprek moeten gaan met de verschillende wooncorporaties om te achterhalen waarom deze woningen zo duur zijn en hen bewegen de huurprijzen naar beneden bij te stellen en moet het snel leegstaande kantorenpanden omturnen tot geschikte studentenwoningen.”

Schriftelijke vragen

Foto: Damiën Zeller, voorzitter Jong de Mos