Groep de Mos: ‘Laat schaatsend Den Haag niet door het ijs zakken’

Haagse schaatssport rekent op Raad en stadsbestuur

Groep de Mos / Ouderen Partij zal vanavond samen met schaatsminnend Den Haag strijden voor het voortbestaan van de Haagse schaatssport.

Uithof Ambassadeur De Mos: “Het water staat de schaatsverenigingen tot aan de lippen en als het stadsbestuur weigert om mee te denken over het voortbestaan van de schaatsverenigingen dan is het einde verhaal voor het ijshockey, het lange baan schaatsen, het shorttrack en het kunstrijden in Den Haag. Keer op keer hebben we sportwethouder Klein gewezen op de problemen op De Uithof, evenzoveel keren gaf hij niet thuis. Vanavond zullen zowel de exploitant als de voorzitter van Hys, die ook woordvoerder is van alle schaatsverenigingen, inspreken om het maatschappelijke belang van het voortbestaan van De Uithof aan de Raad en het stadsbestuur kenbaar te maken”.

Raadslid Lex Kraft van Ermel zal namens Groep de Mos / Ouderen Partij een motie indienen die het College oproept om álle schaatsverenigingen op De Uithof financieel te ondersteunen, zodat de schaatssport voor Den Haag kan worden behouden.

Kraft van Ermel: “De vorige week gedane toezegging van het College om eens met de verenigingen te gaan praten is een boterzacht verhaal. De verenigingen moeten zich inschrijven voor de nieuwe competitie en moeten nú weten waar zij aan toe zijn. Als we bovendien de naderende concurrentieslag met Zoetermeer niet willen verliezen, moeten we kleur bekennen in Den Haag, dan is de tijd van scheve schaatsen rijden definitief voorbij”.