Groep de Mos woest op onbetrouwbare autohaatpartij VVD

2017-10-23T07:16:53+00:00 06 oktober 2017|

De Mos: ‘Dankzij de liberalen komt er geen draagvlakonderzoek in wijken; uitstelverzoek door hen weggestemd’

De Haagse VVD moet zich de ogen uit de kop schamen: de partij stemde in de nacht van donderdag op vrijdag vóór het invoeren van betaald parkeren in het Haven-, Staten- en Geuzenkwartier op Scheveningen.

Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep de Mos, is verbijsterd: “Eerst het één zeggen en daarna het ánder doen. Het is de VVD ten voeten uit tegenwoordig.” De Mos: “Partijen als GroenLinks, de PvdA, de HSP en D66 willen overal in de stad betaald parkeren invoeren. Een vreselijk standpunt, maar wel eerlijk. Bij de VVD doen ze het stiekem en komen ze als een dief in de nacht. Daar heb ik echt een broertje dood aan!”

Net als Groep de Mos zijn de meeste bewoners en ondernemers tegen het betaald parkeren. Ze zijn niet gehoord door de gemeente, en voelen zich overvallen door dit besluit. Veel inwoners waren naar de raadsvergadering gekomen om hun bezwaren te uiten.

De Mos: “Er is veel onduidelijkheid bij bewoners(organisaties) en ondernemers over de invoering en noodzaak van betaald parkeren. Niet overal, zoals in het Statenkwartier, zijn draagvlakmetingen geweest. Waar dit wel is gedaan, zijn enquêtes die als grote meerderheid betaald-parkeren-Nee hadden opzij geschoven. De VVD deed in eerste instantie alsof ze de zorgen van de bewoners serieus nam. Ik hoor zelfs van mensen dat zij door de VVD zijn gemaild dat de liberalen zich met hand en tand zouden verzetten tegen de invoering van het betaald parkeren. Niets is minder waar!”

“De VVD zorgde ervoor dat de motie om de invoering van betaald parkeren uit te stellen niet werd aangenomen (stemverhouding 17 voor, 25 tegen) en ze stemden uiteindelijk doodleuk vóór het voorstel,” aldus De Mos die vaststelt dat de VVD’ers zich intussen op de borst slaan met klein bier, omdat er op een enkel stukje geen betaald parkeren wordt ingevoerd. De Mos: “Dit gedrag schaadt het vertrouwen in de politiek!”