Raadslid Kraft van Ermel: “Geef handhaver een gezicht!”

Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad wil komende donderdag, tijdens het debat over gemeentelijke handhaving in de buitenruimte, komen met een motie die ervoor moet zorgen dat Haagse wijken een eigen vaste Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) krijgen.

Raadslid Lex Kraft van Ermel: “De handhavingsteams werken nu verdeeld over de hele stad, zonder daarbij de buurt en hun bewoners echt te leren kennen. Onbekend maakt onbemind, daarom pleit Groep de Mos ervoor om te komen met vaste wijk-BOA’s die de leefbaarheid in vast aangewezen buurten gaan vergroten.”

Persoonlijke benadering à la wijkagent

Groep de Mos ziet de vaste wijk-BOA als verlengstuk van de al bestaande wijkagent. Net zoals een wijkagent kan een wijk-BOA de pijnpunten in een wijk echt leren kennen en daarop adequaat en snel reageren.

“Wij krijgen als Groep de Mos genoeg voorbeelden binnen van meldingen, zoals het illegaal bijplaatsen van huisvuil, waarmee weinig tot niets wordt gedaan. Bewoners zijn het beu dat er niets wordt gedaan met meldingen van misstanden in hun buurt. Met een vaste wijk-BOA krijgt de handhaver een gezicht voor de bewoners. Bewoners kunnen dan sneller met ze afspreken, wat ervoor zorgt dat de afstand tussen de bewoner en de handhaver wordt verkleind,” aldus Kraft van Ermel.