Raadslid De Mos: “Geef bewoners een vignet zodat zij hun woning kunnen bereiken en organiseer After Party voor gespreid vertrek vanuit Scheveningen” 
Ondanks het feit dat vele bewoners en bezoekers van Scheveningen hebben genoten van een fantastisch Vuurwerkspektakel, is men onthutst over de dramatische verkeersafwikkeling van het evenement.

Fractievoorzitter Richard de Mos: “Van alle kanten krijgen wij klachten over de complete verkeerschaos. ‘s Nachts om 2 uur stond er nog een file van uitgaand verkeer. Dit moet de volgende keer echt anders!”.
Bewoners een vignet

Een suggestie die Groep de Mos / Ouderen Partij van bewoners, die nu nauwelijks hun eigen woning konden bereiken, heeft gekregen is het uitgeven van een vignet, waarmee bewoners bij verkeersregelaars kunnen aantonen dat zij woonachtig zijn op Scheveningen. Hierdoor kunnen zij, zonder talrijke hindernissen, hun eigen huis bereiken.
Veel betere communicatie; méér capaciteit bussen en trams

Ook ontving Groep de Mos veel klachten over de belabberde informatievoorziening omtrent de verkeersafwikkeling.

“De politie twitterde om 20.15 dat het, vanwege de drukte, werd afgeraden om nog naar Scheveningen te komen. Was dat niet te laat? Wat zijn de maatregelen geweest om bezoekers tegen te houden toen Scheveningen helemaal dicht dreigde te slibben? Was de capaciteit van trams en bussen wel voldoende om bezoekers sneller af te voeren? Kortom vragen te over aan het stadsbestuur”, aldus Richard de Mos.
After Party 

Ook wil Groep de Mos kijken of het volgend jaar mogelijk is om bezoekers na het Vuurwerkfestival ook nog wat te bieden, om zo te voorkomen dat iedereen in één keer massaal naar huis gaat.

“Bouw, in overleg meet (strandtent) ondernemers een soort van ‘After Party’ in, zodat niet iedereen tegelijk de pleiterik maakt en de verkeersafwikkeling niet meer zo chaotisch verloopt”, aldus De Mos.