De Mos: “Nooit toestaan dat radicale gek onze jongeren met gif injecteert’!

Groep de Mos heeft met grote zorgen kennisgenomen van het bericht dat haatimam El Alami Amaouch vanuit Den Haag zonder problemen opruiende preken in de ether gooit. Zijn fundamentalistische gedachtegoed verspreidt hij in de wijken Transvaal en de Schilderswijk, waar veel jongeren vatbaar zijn voor radicalisering.

“We moeten de samenleving beschermen tegen haatimams die onze jongeren zodanig injecteren met gif, waardoor ze radicaliseren”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die wil dat haatimam El Alami Amaouch, net als eerder de radicale imam Fawaz Jneid, een gebiedsverbod krijgt oplegt voor Transvaal en de Schilderswijk.

Groep de Mos hoopt dat het nieuwe Kabinet met verscherpte maatregelen komt, waardoor niet pas na een veroordeling voor terrorisme het paspoort afgepakt kan worden.
De Mos: “Tot die tijd moeten we ervoor zorgen dat wijken waar radicalisering onderhuids broeit worden beschermd tegen haatpredikers die jongeren het pad van radicalisering opduwen. Ik roep burgemeester Krikke op om het gebiedsverbod via de minister van Veiligheid en Justitie aan El Alami Amaouch op te legen”.

Lees hier onze schriftelijke vragen