De Mos: ‘Organiseer vuurwerkshows bij beide Vreugdevuren’ 
 

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad betreurt het besluit van de organisatie van het Scheveningsche Vreugdevuur om de stekker eruit te trekken.

De Mos: “Door dit besluit komt een prachtige traditie van Vreugdevuren in Duindorp en op Scheveningen in gevaar. De Vreugdevuren op het strand zijn erkend cultureel erfgoed en ze hebben ervoor gezorgd dat de jaarwisselingen op Scheveningen en in Duindorp veel rustiger verliepen. Voor die tijd stonden met Oudjaar hele wijken in lichterlaaie en daar zit niemand op te wachten. Bovendien hebben de Vreugdevuren internationale bekendheid gekregen en zorgen ze voor vele bezoekers. Er moet dus een oplossing komen”.

Groep de Mos heeft met de organisatie van Vreugdevuur Scheveningen gesproken.

“Ik ken Wesley al jaren. Als ik hoor dat de gemeente op Scheveningen een aparte vuurwerkshow wil gaan geven, dan doof je bewust de Vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp. Deze vuren zijn van het volk. Dat moet je zo houden. Al begrijp ik dat de gemeente wel de veiligheid moet garanderen”, aldus De Mos, die de gemeente oproept om met beide Vreugdevuurorganisaties in gesprek te gaan teneinde op beide locaties naast een Vreugdevuur een vuurwerkshow te organiseren. “Die Vreugdevuren horen gewoon bij Scheveningen!”

De schriftelijke vragen zijn hier te lezen

Foto: Leden van Groep de Mos doneren jaarlijks een kleine bijdrage aan beide Vreugdevuren