De lokale politieke partij Groep de Mos presenteerde vandaag het plan om miniatuur ADO-stadions te verkopen van zowel het Kyocera Stadion als het Zuiderpark Stadion. De Mos: ‘Wij ontvangen en willen geen subsidie voor het spekken van onze campagnekas voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Dat geld hoeft de belastingbetaler niet te betalen, maar willen we zelf ophalen”.

Groep de Mos dacht, als lokale partij, met de verkoop van ADO-miniatuurstadions op een ludieke wijze campagnegelden op te halen. “Bovendien wilde wij ADO een steuntje in de rug geven. Normaal keert de fabrikant van de miniatuurstadions 2 euro per verkocht stadion uit aan ADO, wij wilden daar nog 2 euro bovenop op doen. Helaas wist ADO niet meer dat het zelf toestemming had gegeven voor deze actie en gaf het vandaag aan niets te willen ontvangen”.

Groep de Mos lijstduwer John van Zweden is na deze afwijzing in contact getreden met de supportersvereniging van ADO en heeft afgesproken dat zij nu per verkocht ministadion 2 euro ontvangen voor sfeerverhogende activiteiten in het stadion. Van Zweden: “Het is jammer dat ADO was vergeten dat ze zelf groen licht hebben gegeven, maar wij respecteren hun keuze. Gelukkig kunnen we de supporters wel blij maken met donaties voor sfeerverhogende activiteiten. Zo komt iedere bezoekende club zeker met knikkende knieën naar Den Haag.”

De ministadions zijn te bestellen via vereniging@groepdemos.nl.