Fractievoorzitter De Mos: “Waarom kan in buitenlandse steden wat in Den Haag niet kan?”

Bij aanbreken van het reces was Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos in de gelukkige omstandigheid om een aantal stedentripjes in den vreemde te mogen maken. ‘Wat mij opvalt in steden als Leipzig (Duitsland) en Praag (Tsjechië) is dat mobiele kiosken, anders dan in Den Haag, volop de ruimte krijgen. Het aanbod van lokale lekkernijen, souvenirs en wat dies meer zij zorgt voor enorm levendige straten en pleinen aldaar en bovendien weten zelfstandige ondernemers zo hun brood te verdienen”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos.

Groep de Mos strijdt al langer voor een ruimhartiger kioskenbeleid. Zo pleitte de partij al meermalen tevergeefs voor de terugkeer van de uit de Grote Marktstraat verdreven kiosken zoals die van bloemenkiosk ‘t Centrum, Brouwers Stroopwafels en Van der Kraats snacks. Nu wil de partij dus ook werk maken van de realisatie van mobiele kiosken.

De Mos: “Het mes snijdt aan twee kanten. Naast de verlevendiging van de Haagse winkelstraten en toeristische hotspots kunnen er met de mobiele kiosken weer meer mensen aan het werk. Geen overbodige luxe in een stad met 45.000 werklozen”.

Schriftelijke vragen