Groep de Mos onderzoek Bomenbuurt: Fietsers vogelvrij

2017-12-07T10:23:14+00:0007 december 2017|

Drie weken geleden werden de resultaten van het buurtonderzoek van Groep de Mos in de wijken Rond de Energiecentrale, het Koningsplein en het Regentesse- en Valkenboskwartier al gepresenteerd in deze krant. Nu zijn ook de resultaten vanuit de Bomenbuurt bekend.

Blij met de Fahrenheitstraat; maar nu nog handhaven op 30km-zone

Wat met name opvalt in de Bomenbuurt is dat zonder uitzondering alle ondervraagden heel erg blij zijn met de Fahrenheitstraat. “Het ruime aanbod aan winkels wordt vaak genoemd”, aldus William de Blok, stadsdeelvoorzitter Segbroek voor Groep de Mos. “Ook zijn mensen blij met de leuke terrassen aan de Thomsonlaan en Fahrenheitstraat. Er blijft nog wel één aandachtspunt, en dat is het ontbreken van verkeer remmende obstakels in de straat. De Fahrenheitstraat is een 30 km-zone, maar dat zou je niet zeggen aldus een bewoner van de aangrenzende Beukstraat”.

Weesfietsen ook in de Bomenbuurt een doorn in het oog

Hoewel het vorig jaar ook al aan de orde is gesteld is de overlast van weesfietsen ook in de Bomenbuurt onverminderd groot. “Het blijft een doorn in het oog van veel bewoners. Mensen uit de Elsstraat met een rollator kunnen niet over de stoep naar de Fahrenheitstraat omdat deze geblokkeerd is door Weesfietsen”, aldus De Blok.

Fietsers vogelvrij verklaart

Wat betreft de verkeersonveiligheid voor fietsers valt het ontbreken van belijning op de Laan van Meerdervoort op tussen de Fahrenheitstraat en Valkenboskade. Voorbij de Valkenboskade is er dan weer wel belijning. Tussen de Fahrenheitsraat en de Valkenboskade ben je als fietser gewoon vogelvrij. Hier moet snel iets aan gedaan worden. De situatie is helemaal gevaarlijk als hier auto’s geparkeerd staan om even iets uit te laden. Officieel mag dit niet aldus een bewoner maar het gebeurd wel.

Groep de Mos stelt vragen in de raad over de uitkomsten van het buurtonderzoek Bomenbuurt. Binnenkort zal ook de Groep de Mos Bus Segbroek aandoen om verder in gesprek te gaan met bewoners en ondernemers. Woon je in Segbroek en wil je eerder al iets kwijt? Neem dan snel contact op: segbroek@groepdemos.nl