Voorzitter Damiën Zeller: ”Haagse Jongeren krijgen eindelijk een stem”!

Dat Groep de Mos de snelst groeiende politieke partij van Den Haag en Scheveningen is, was al langer bekend, maar dat de partij, die een lijstsamenvoeging heeft met de Ouderen Partij Den Haag, ook vele jongeren aan zich weet te binden is voor sommigen nieuw. Vandaag ziet Jong de Mos het levenslicht als onafhankelijke jongerenbeweging. Het vijfkoppige bestuur heeft een duidelijke missie: ‘Den Haag en Scheveningen aantrekkelijker maken voor jongeren”!

“Groep de Mos is voor mij als Haagse jongerenambassadeur een gemakkelijk te benaderen partij gebleken, waar de rode loper voor je uit lag en jongeren echt worden gehoord. Zo was Groep de Mos de eerste partij die actief meehielp met onze poging om in het voormalige V&D-pand in de Grote Markstraat een club te vestigen.  Daarnaast heeft de partij zich hard gemaakt voor een beter uitgaansklimaat in de stad en meer en betaalbare studentenwoningen voor het nog steeds groeiende aantal studenten,” aldus Jong de Mos voorzitter Damiën Zeller (22) die in juni met een groep enthousiaste jongeren Richard de Mos overtuigde van het nut van een onafhankelijke jongerenbeweging.

Jong de Mos heeft zich ten doel gesteld om Groep de Mos wekelijks te voorzien van door jongeren geformuleerde standpunten. Daarnaast zullen de Jong de Mossers in heel de stad politieke cafés, lezingen en inspraakavonden voor jongeren gaan organiseren.

“Hulde aan het bestuur van Jong de Mos. Binnen een aantal weken hebben zij een prima organisatie op poten gezet, de notariële oprichting geregeld en hebben ze een eerste lijn uitgestippeld van waar het jongerenbeleid in Den Haag aan moet voldoen. Ik ben ervan overtuigd dat zij binnen afzienbare tijd vele jongeren aan zich weten te binden, juist ook omdat het programma in samenspraak met die jongeren verder tot stand zal worden gebracht. Voor die 5 euro die men kwijt is aan het lidmaatschap hoeft men het in ieder geval niet te laten”, aldus een trotste partijleider Richard de Mos.

Top 10 plek op nieuwe kandidatenlijst Groep de Mos

Dat Jong de Mossers, in tegenstelling tot veel collega-jongerenverenigingen, invloed hebben moge duidelijk zijn. Zo krijgt Jong de Mos voorzitter Damiën Zeller vanaf volgende week een plek in het hoofdbestuur van de vereniging Groep de Mos, schrijft Jong de Mos actief mee aan het partijprogramma en krijgt tenminste één Jong de Mosser een top 10 plek op de Groep de Mos kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

De Mos: “Als je jongeren echt serieus wilt nemen, dan moet je ze ook echt laten mee participeren in je partij door ze ook daadwerkelijk een stem en directe invloed te geven”.

 

Jong de Mos:

www.jongdemos.nl

Twitter: www.twitter.com/jongdemos

Facebook: www.facebook.com/jongdemos