Uitbreiding sportvelden Wateringse Veld is een feit! De grote wens van voetbalvereniging SVH Celeritas en HCWV – Hockey Club Wateringse Veld wordt werkelijkheid.

Begin dit jaar antwoordde het college op schriftelijke vragen van de Haagse gemeenteraadsleden mevrouw Van der Bijl (VVD Den Haag), de heer Dubbelaar (Groep de Mos) en mevrouw Zandstra (PvdA Den Haag) over een haalbaarheidsonderzoek van verwerving van het voormalige sportcomplex aan de Leyweg/Noordweg (privaat eigendom van Bouwfonds) om de noodzakelijke uitbreiding van de hockey- en voetbalvelden nabij Wateringse Veld mogelijk te maken.

Vandaag is bekend geworden dat het hiervoor een oplossing is gevonden. Door een zogenaamde ‘grondruil’ en door efficiëntiemaatregelen is het mogelijk om, budgettair neutraal, het sportareaal in Wateringse Veld uit te breiden. Hier zullen in overleg met de hockey- en de voetbalvereniging de werkzaamheden vanaf 2016 gefaseerd worden uitgevoerd.

Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar: “Dit is echt geweldig nieuws! Elke week kom ik bij de hockeyvereniging en dit is een hele grote wens van spelers, ouders en bestuursleden. Ik word er regelmatig over aangesproken en nu kan ik het fantastische nieuws vertellen. Geweldig dat dan op termijn alle wachtlijsten opgelost kunnen worden en de verenigingen door te kunnen groeien in het Wateringse Veld”.

Uit onderzoek van de KNVB en de KNHB blijkt dat zowel Haagse voetbalvereniging SVH Celeritas als Hockeyclub Wateringse Veld potentieel een stijging kunnen hebben van meer dan 1200 leden. Dit betekent dat nog veel meer kinderen aan het sporten kunnen in deze buurt.

“De aanhouder wint! Politiek gezien hebben we hier een mooie overwinning geboekt, maar alle lof gaan natuurlijk naar de bestuursleden van beide sportverenigingen die hier al jaren mee bezig zijn. Wat een fantastisch resultaat voor deze mensen en voor de inwoners van de wijk Wateringse Veld”, aldus raadslid Dubbelaar.