De afgelopen maanden trok Bas van Woesik, Groep de Mos stadsdeelvoorzitter Leidschenveen-Ypenburg, door Leidschenveen voor een buurtonderzoek. De bewoners omschrijven Leidschenveen als mooi, maar er zijn ook voldoende zorgen.

Zo blijft het parkeerbeleid een grote doorn in het oog van de bewoners die week in week uit zien dat bezoekers van buiten de wijk hun auto’s parkeren rond de van Baaklaan. En er zijn bewoners die in de garage onder hun flat horen te parkeren, maar dat niet doen omdat de huur daarvan veel te hoog zou zijn. Het is afwachten met welk voorstel de gemeente naar de bewoners toekomt naar aanleiding van de bijeenkomst die zij afgelopen zomer heeft gehouden. “Wij zullen het stadsbestuur hierom vragen en een vinger aan de pols houden”, aldus Van Woesik.

Spitsroute
Ook het kruispunt Cor Spaanslaan/Laan van Leidschenveen is erg gevaarlijk. Volgens de bewoners staat het in de spits helemaal vast en er gebeuren veel ongelukken.
Van Woesik: “Men maakt zich zorgen dat het ook weleens een om een zwaar ongeluk kan gaan. Een door bewoners aangedragen optie is een spitsuitgang via het Forepark. Deze spitsuitgang zou buiten de spits en in de weekenden met pollers afgesloten kunnen worden. Ik vraag de fractie Groep de Mos om deze mogelijkheid te onderzoeken”.

Ook de andere zaken zoals veiligheid, afvalbakken/zwerfvuil en een jongerensoos worden ook meegenomen in het overleg met de raadsfractie, want ook dat zijn veel genoemde zaken.

 

Groep de Mos stadsdeelvoorzitter Bas van Woesik blijft bereikbaar via:

Email: leidschenveenypenburg@groepdemos.nl.