Lijsttrekker Richard de Mos: “De grootste worden én de stad besturen; daar gaan wij voor!”

In de peiling van de gemeente Den Haag komt de lokale partij Groep de Mos / Hart voor Den Haag met 5 zetels als de derde partij van de stad uit de bus. De partij verdubbelt in één klap van 5,7 procent in 2014 naar 11 procent van de stemmen.

“Deze groei is goed nieuws voor de stad,” zegt Richard de Mos. “We zijn er nog lang niet, maar deze peiling bevestigt dat we de grootste partij van Den Haag kunnen worden. We horen van veel inwoners en ondernemers in Den Haag dat ook zij hart voor de stad hebben en straks Groep de Mos / Hart voor Den Haag stemmen. We zien dat onze ombudsmanpolitiek wordt gewaardeerd. De steun uit de stad groeit met de dag. We gaan de komende zeven weken keihard buffelen om een mooi resultaat neer te zetten zodat niemand na 21 maart om ons heen kan.”

De juiste thema’s in verkiezingsprogramma 

De peiling bevestigt dat voor Groep de Mos / Hart voor Den Haag belangrijke thema’s als veiligheid, bereikbaarheid, parkeren en ouderenzorg sterk leven onder de inwoners van Den Haag.

“Ons verkiezingsprogramma  sluit hier naadloos op aan”, aldus De Mos, die gelooft dat lokale politiek hét antwoord is deze verkiezingen: “Uit een eerdere peiling van Maurice de Hond bleek ook al dat meer dan 28 procent  van de kiezers in Nederland deze gemeenteraadsverkiezingen op een lokale partij stemt. Landelijke partijen hebben geen oog voor het lokale belang. Lokaal wordt het helemaal dit jaar.”

De Mos benadrukt het belang om de grootste partij van Den Haag te worden: “We kunnen de macht van de gevestigde partijen eindelijk doorbreken. Onze ervaren kandidatenlijst, met in de top-5 in totaal meer dan twintig jaar ervaring in de gemeenteraad, staat klaar om bestuursverantwoordelijkheid te nemen na 21 maart. Het blijft onze ambitie om de grootste partij van Den Haag te worden. Dat is een lokale Haagse politieke partij nog niet eerder gelukt. We hebben vertrouwen in ons programma waarmee we een historische overwinning gaan boeken.”