De Mos: ‘Een poppodium midden in het centrum’!

Groep de Mos is één van de partijen in de gemeenteraad die al jaren strijdt voor het naar Den Haag halen van popmuseum RockArt. Ruim een jaar geleden gaf de meerderheid van de raad per motie aan duidelijke opdracht aan het stadsbestuur: Haal dat popmuseum eindelijk naar Den Haag! Echter: er is nog steeds geen pand gevonden.

“De echte wil om het popmuseum naar dé popstad van Nederland te halen, blijkt bij het stadsbestuur niet aanwezig”, aldus Groep de Mos kandidaat-raadslid Jelle Meinesz, die baalt van de lakse houding van de gemeente Den Haag en stelt dat Den Haag de kans loopt om het popmuseum mis te lopen. Meinesz: “Dit museum heeft een enorme collectie uit het rijke (Nederlandse) popverleden en kan voor Den Haag een gigantische trekpleister worden. Wat nodig is en waar de gemeente Den Haag haar volledige steun aan moet geven, is het vinden van een geschikte locatie, met een poppodium voor live-muziek. De vrijgekomen Amerikaanse ambassade zou de perfecte locatie zijn. Naast een popmuseum, kunnen we direct een poppodium midden in het centrum creëren, waarmee we Den Haag Popstad eindelijk een broodnodige boost geven. Goed ook voor de nabijgelegen horeca, waarmee we samen kunnen werken om live-muziek avonden te organiseren met verschillende kleine poppodia in cafés in het centrum. We hebben ook meteen een goede locatie voor dance-events en afterparty’s na evenementen op het Malieveld”.

Van het popmuseum heeft Groep de Mos begrepen dat er nu ook nadrukkelijk gekeken wordt naar het uitwijken naar andere steden.

“Door het gebrek aan medewerking loopt museumdirecteur Jaap Schut al jaren tegen dichte Haagse deuren. Dit terwijl in andere steden, zoals Amsterdam, de rode loper voor het popmuseum uit ligt”, aldus Groep de Mos lijsttrekker Richard de Mos, die zich zorgen maakt over de Haagse popcultuur. De Mos: “Den Haag is dé popstad, maar door het aan banden leggen van live-muziek en de idioot strakke geluidsnormen, staat die titel ernstig onder druk. Een popmuseum met poppodium in de voormalige Amerikaanse ambassade zal helemaal top zijn. Ik wil van het stadsbestuur weten in hoeverre en wel of geen toezeggingen zijn gedaan aan Museum Escher, dat haar oog ook op de voormalige ambassade heeft laten vallen. Groep de Mos pleit ervoor om de beoogde hotelfunctie van het gebouw te laten varen en de mogelijkheden te onderzoeken om beide musea te huisvesten”.

Lees hier onze schriftelijke vragen