Het Westduinpark is één van de grootste natuurgebieden van Den Haag met een zeer afwisselend landschap en Schotse Hooglanders die vrijelijk rondlopen.

Toch kan niet iedereen van dit prachtige duinlandschap genieten, de zware toegangshekken vormde een barrière voor mensen in een rolstoel en ouderen die slecht ter been zijn. Raadslid René Oudshoorn “Het is voor Groep de Mos onbestaanbaar dat ouderen of mensen met een beperking van natuurgebieden worden buitengesloten. Een zwaar toegangshek is natuurlijk nodig om de runderen binnen te houden maar die kunnen natuurlijk nooit bedoeld zijn om mensen die minder goed ter been zijn buiten te sluiten.”
Naar aanleiding van schriftelijk vragen van Groep de Mos / Hart voor Den Haag heeft de gemeente nu in samenwerking met de Stichting Voorall die zich inzet voor mensen met een beperking een aantal nieuwe toegangshekken in het Westduinpark geplaatst. De Stichting test nu op dit moment het gebruiksgemak van de hekken. Aan de hand van bevindingen van Voorall zal de gemeente de toegangshekken zo nodig nog aanpassen. Oudshoorn: “Dit is een goede stap vooruit in het verbeteren van de toegankelijkheid van het Westduinpark”.

Staat wandelpaden nog niet aangepakt

Toch is Groep de Mos nog niet tevreden. “Het college weigert vooralsnog de slechte staat van de wandelpaden aan te pakken. Ik zal dit blijven aankaarten”, aldus Oudshoorn.

RIS299152

https://denhaag.raadsinformatie.nl/document/6333757/1/RIS299152%20Beantwoording%20SV%20Wandelpaden%20Westduinpark